
Kruh in pica MIX brez glutena
3.60 €
- Opis
Opis
Recept za kruh brez glutena
POTREBUJETE: 500 g moke, 500 g
vode, 10 g suhega kvasa, 50 g olja,
9 g soli, 2 žlici sladkorja.
V skledo, v kateri bomo zamesili testo,
stresemo moko, kvas ter sladkor in
dobro premešamo med seboj.
Ko so sestavine dobro premešane,
dodamo še sol in mlačno vodo ter vse
skupaj zamesimo v mešalcu za testo.
Mešalec nastavimo na srednjo hitrost,
mesimo približno 5 minut in počasi
dodajamo olje, da nastane lepo homo
–
geno testo. Ko imamo lepo oblikovano
testo, ga poškropimo z vodo, skledo pa
pokrijemo s krpo in pustimo 1 uro vzha
–
jati pri sobni temperaturi.
Po eni uri skledo enostavno obrnemo
na glavo na pekač, obložen s papirjem
za peko. Testo po potrebi zelo nežno
oblikujemo v hlebec, še enkrat pre
–
mažemo z vodo in pustimo vzhajati še
dodatne pol ure.
Medtem segrejemo pečico na 200 °C.
Tik pred peko lahko v hlebec zarežemo
0,5 cm globoke zareze. Kruh pečemo
pol ure pri 200 °C in nato še pol ure pri
nižji temperaturi 180 °C. Po peki kruh
zavijemo v kuhinjsko krpo in pustimo,
da se ohladi.
Povprečna hranilna vrednost na 100 g
Energijska vrednost 1426 kJ /336 kcal
Maščobe 0,6 g
od tega nasičene maščobe 0,1 g
Ogljikovi hidrati 79 g
od tega sladkorji 0,1 g
Prehranske vlaknine 2,1 g
Beljakovine 2,5 g
Sol 0,04 g