O nas

NAŠA ZGODBA

Sva Julija in Marcel. Mlad par, ki ju združuje ljubezen do kulinarike in zdrave prehrane.

Predana drugim stvarem, študiju in službi v povsem drugih smereh sva sklenila, da to ni najina ljubezen, da to ni tista želja in užitek, ki ga čutiva v kuhinji. Odločila sva se, da izpustiva vse in slediva sanjam. To je bila velika sprememba in velik izziv.

Z željo po novem znanju sva za nekaj časa zapustila dom, študij, službo in se vpisala na kuharsko šolo v tujini. Kuharska šola je bila za naju ena najlepših izkušenj v življenju. Čeprav je bilo šolanje naporno, noči kratke in malo prostega časa je želja in ljubezen do kuhanja postala še močnejša. V procesu šolanja se je rodila tudi ideja o samostojni poti, najinem bistroju, lokalu, restavraciji. Idejo sva preoblikovala tisočkrat, jo poskušala prilagoditi Covid-19 situacji in po koncu šolanja sklenila, da se vrneva domov in izkoristiva znanje, ki sva ga pridobila. Sanjala sva, sicer o lastnem bistroju z zdravo prehrano, katerega temelj bi bile testenine brez glutena, zdrave omake in na splošno zdravi, lahki obroki.

Covid-19 virus naju je zadržal pri odprtju lastne restavracije, zagotovo pa naju ni zadržal pri razvoju najine nove poslovne ideje, ki še vedno združuje vso najino ljubezen do kulinarike, hkrati pa nama omogoča razvijati najino prvotno idejo.

ZAČETKI

Decembra 2020 sva ustanovila podjetje Gluteno d.o.o., ki pod istoimensko blagovno znamko proizvaja brezglutenske testenine, brezglutenske prigrizke, ponuja tudi brezglutenske moke in še veliko več.

  • Zakaj Gluteno? Preprosto, »Gluten no« oz. »gluten ne«.
  • Zakaj brez glutena? Gluten je beljakovina, lepek, ki povzroča težave ljudem s celiakijo, a se danes vse več ljudi izogiba glutenu, ki je prisoten že skoraj povsod, saj menijo, da se zaradi brezglutenske diete ne počutijo več napihnjeno in dieta tudi dobro vpliva na prebavo in počutje. Zaradi želje po zdravi prehrani, zaradi vseh, ki se spopadajo s celijakijo in vseh nas, ki si želimo boljšega počutja sva želela ponuditi bio brezglutenske izdelke slovenskega porekla, ki jih na slovenskem trgu ni.
  • Zakaj testenine? Zaradi enostavne priprave, ker jih imamo lahko vedno doma na zalogi, ker so lahko zdrav, lahek in hiter obrok.

Ponosna sva na to, da je najino podjetje uspešno pridobilo ekološki in brezglutenski certifikat za svoje izdelke. V najinem obratu vzdržujemo najvišje standarde in uporabljamo ekološke surovine.

Imava veliko željo po razvoju novih drugačnih brezglutenskih izdelkov in še veliko idej, saj ves čas raziskujeva, kuhava in ustvarjava recepte. V mislih imava že veliko novih zdravih, okusnih, brezglutenskih izdelkov, ki vam bodo zagotovo všeč.

In tu se najina zgodba prav za prav šele začne. Bodi tudi ti delček nje!