POTREBUJEŠ: MEŠANICA ZA KETO KRHKO TESTO IN PIŠKOTI S KAKAVOM IN MEŠANICO ZA KETO KREMO ZA TORTE
Sestavine
Za testo
- 400 g mešanice krhko testo in piškoti s kakavom Gluteno
- 4 jajca
- 100 g kremnega sira (npr. ABC)
- 100 g stopljenega masla
Za kokosov nadev
- 1 jajce
- 220 ml vode
- 130 g mešanice krema za torte Gluteno
- 30 g masla sobne temperature
- 200 g kokosove moke
- 2 žlici kokosovega namaza
- ščep soli
Postopek
- Priprava testa
- V večji skledi zmešaj mešanico za testo, jajca, kremni sir in stopljeno maslo.
- Na hitro pregneti, oblikuj v kepo, pokrij s kuhinjsko krpo in pusti počivati približno 30 minut.
- Priprava nadeva
- Mešanico za torto penasto umešaj z vodo in jajcem.
- Dodaj kokos, ščep soli, kokosov namaz in maslo sobne temperature. Dobro premešaj.
- Zvijanje in peka
- Testo razvaljaj med dvema papirjema za peko.
- Enakomerno premaži z nadevom, pri robovih pusti približno 1 cm nepokritega.
- Po potrebi robove obreži, nato tesno zvij v rolado.
- Položi v pekač in peci pri 180 °C približno 45 minut, da dobi lepo zlato rjavo barvo.