POTREBUJEŠ: MEŠANICA ZA KETO PIŠKOTI IN PITA IN MEŠANICO ZA KETO KREMO ZA TORTE
PRIPRAVA:
Za testo:
400g mešanica piškoti in pita GLUTENO
4 jajca
100g kremnega sira (mi smo zporabili abc)
100g stopljenega masla Ščep soli
Za orehov nadev:
1 jajce
80ml vode
120g mešanice krema za torte GLUTENO
30g masla sobne temperature
200g mletih orehov
Limonina lupinica
Ščep soli
0,3 ruma po okusu
Postopek:
Testo: V skledi zmešamo mešanico za piškote in pite skupaj s kvasom. Dodamo vse mokre sestavine in sol ter dobro zmešamo, da dobimo lepo testo. Testo malce oblikujemo, pokrijemo s krpo in pustimo počivati 40-60minut. Medtem pripravimo nadev.
Nadev: Jajce dobro zmešamo, mu dodamo 120g mešanice krema za torto, vodo in dobro premešamo. Nato dodamo še maslo sobne temperature, premešamo. Dodamo še vse suhe sestavine in rum po okusu.
Zvijanje: testo razvaljamo med dvema papirjema za peko, nadevamo, pazimo, da robov ne premažemo z nadevom. Zvijemo in damo v pekač. Pečemo na 180 stopinjah cca 45min.