moka_ajdova

BIO ajdova moka brez glutena

Visoka vsebnost prehranske vlaknine
Neto količina: 500 g
Poreklo osnovne sestavine: EU

Šifra: 00025

3.60  ali se naročite in prihranite 15%

Izberi naročnino:

Opis

Ajda spada med najbolj hranilno bogata živila. Zaradi svojega edinstvenega okusa in lastnosti je v kulinariki zelo cenjena. Njena uporaba je vsestranska, tako pri sladkih kot slanih jedeh. Najbolj pogosto ajdovo moko uporabljamo za pripravo slovenskih tradicionalnih jedi kot so žganci, štruklji, krapi, kruh in za pripravo drugih priljubljenih jedi, kot palačinke, testenine, pica, pecivo in piškoti.

Energijska vrednost 1319 kJ/ 314 kcal
Maščobe
Od tega nasičene maščobe
2,7 g
0,6 g
Ogljikovi hidrati
Od tega sladkorji
51,0 g
0,5 g
Prehranske vlaknine 21,0 g
Beljakovine 11,0 g
Sol 0,01 g

Navodila za shranjevanje: Dobro zaprto hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.