Gluteno-moka-Kruh-in-Pica

MIX za peko pice in kruha

Neto količina: 500 g
Poreklo osnovne sestavine: EU in zunaj EU

Navodila za shranjevanje: Dobro zaprto hraniti v temnem in hladnem prostoru.

Sestavine: Koruzni škrob, rižev škrob, prosena moka, riževo kislo testo, indijski trpotec, sredstvi za zgostitev: guar gumi, hidroksipropilmetil celuloza, grahove beljakovine, kvasni ekstrakt, živilski encim, emulgator: sorbitol.

SKU: 00038-1

3.60  ali se naročite in prihranite 15%

Izberi naročnino:

Opis

Recept za peko kruha:

POTREBUJETE: 500 g moke, 500 g
vode, 10 g suhega kvasa, 50 g olja,
9 g soli, 2 žlici sladkorja.

V skledo, v kateri bomo zamesili testo, stresemo moko, kvas ter sladkor in dobro premešamo med seboj. Ko so sestavine dobro premešane, dodamo še sol in mlačno vodo ter vse skupaj zamesimo v mešalcu za testo. Mešalec nastavimo na srednjo hitrost, mesimo približno 5 minut in počasi dodajamo olje, da nastane lepo homogeno testo. Ko imamo lepo oblikovano testo, ga poškropimo z vodo, skledo pa pokrijemo s krpo in pustimo 1 uro vzhajati pri sobni temperaturi. Po eni uri skledo enostavno obrnemo na glavo na pekač, obložen s papirjem za peko. Testo po potrebi zelo nežno oblikujemo v hlebec, še enkrat premažemo z vodo in pustimo vzhajati še dodatne pol ure. Medtem segrejemo pečico na 200 °C. Tik pred peko lahko v hlebec zarežemo 0,5 cm globoke zareze. Kruh pečemo pol ure pri 200 °C in nato še pol ure pri nižji temperaturi 180 °C. Po peki kruh zavijemo v kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.

Energijska vrednost 1426 kJ/ 336 kcal
Maščobe
Od tega nasičene maščobe
0,6 g
0,1 g
Ogljikovi hidrati
Od tega sladkorji
79,0 g
0,1 g
Prehranske vlaknine 2,1 g
Beljakovine 2,5 g
Sol 0,04 g

Navodila za shranjevanje: Dobro zaprto hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.