Čas priprave: približno 2,5 ure
Število obrokov: 4 osebe
Sestavine:
-
430 ml vode
-
1 suhi kvas (7 g)
-
15 g soli
-
50 ml olja
-
Bela koruzna moka brez glutena (za pomoč pri oblikovanju)
-
Poljubni dodatki: pelati, mocarela, pršut, zelišča po okusu…
Postopek:
-
V posodi zmešamo vodo in kvas ter počakamo nekaj minut, da se kvas aktivira.
-
Dodamo moko, nato še sol in olje ter mešamo na srednji hitrosti približno 10 minut, da dobimo gladko in elastično testo.
-
Testo oblikujemo v hlebčke, jih damo v pokrito posodo in pustimo, da vzhaja vsaj 2 uri. Če želimo, ga lahko vzhajamo tudi čez noč v hladilniku – pred peko ga vzemimo 2 uri prej.
-
Testo nežno razvaljamo in oblikujemo tako, da ustvarimo rob. Pri tem si pomagamo z malo bele koruzne moke, da se testo ne lepi.
-
Na pripravljeno testo nanesemo poljubne dodatke – pelate, mocarelo, pršut ali drugo po želji.
-
Pečico segrejemo na najvišjo temperaturo in pico spečemo do zlato rjave barve.
- Uživajte v okusni domači pizzi, prilagojeni po vaših željah!