Čas priprave: približno 1 ura 20 minut
Zahtevnost: Srednja
Število obrokov: 4 osebe
Približne povprečne kalorije na 100g: 269 kalorji
Sestavine:
- 300 g brezglutenske moke (priporočamo Gluteno MIX za peko pice in kruha)
- 7 g suhega kvasa
- 1 čajna žlička sladkorja
- 1/2 čajne žličke soli
- 240 ml tople vode
- 2 žlici olivnega olja
- 200 g paradižnikove omake
- 200 g naribanega sira (npr. mocarela)
- Dodatki po izbiri (npr. salama, gobice, čebula, paprika, oljke, artičoke)
Orodja:
- Velika skleda
- Pečica
- Pekač za pizzo
- Peki papir
Postopek:
- Priprava testa:
- V veliki skledi zmešajte brezglutensko moko, kvas, sladkor in sol.
- Dodajte toplo vodo in olivno olje ter mešajte, dokler ne dobite gladkega testa. Po potrebi dodajte več moke.
- Testo pokrijte in pustite vzhajati na toplem približno 1 uro.
- Priprava in peka:
- Pečico segrejte na 220°C.
- Testo razvaljajte, prenesite na pekač, obložen s peki papirjem, premažite z omako, dodajte dodatke in sir.
- Pecite 15-20 minut do zlato-rjave barve.
- Postrežba:
- Ohladite, narežite in postrezite.
Uživajte v okusni domači pizzi, prilagojeni po vaših željah!