Čas priprave: približno 30 min
Zahtevnost: Nizka
Sestavine za 2-3 osebi
-
100 g testenin iz rdeče leče GLUTENO
-
100 g testenin iz graha GLUTENO
-
6 inčunov
-
3 stroki česna
-
1 paket češnjevih paradižnikov
-
1 žlica kapar
-
1 žlica oliv
-
limonin sok po okusu
-
olivno olje
Postopek priprave
-
Priprava pečice: Segrejte pečico na 200 °C.
-
Priprava zelenjave: Česen sesekljajte, češnjeve paradižnike prepolovite.
-
Peka omake: V srednje velik pekač, ki ga premažite z olivnim oljem, dodajte česen, paradižnike, inčune, kapre in olive. Prelijte z malo limoninega soka ter premešajte. Pecite 20–30 minut, dokler se paradižniki ne zmehčajo in omaka zadiši po Mediteranu.
-
Testenine: Medtem skuhajte testenine po navodilih na embalaži.
-
Združitev: Kuhane testenine odcedite in premešajte s pečeno omako iz pekača.
-
Zaključek: Po želji pokapljajte z malo dodatnega olivnega olja in postrezite.
Namig
Za svežino in še več mediteranskega pridiha posujte jed s svežo baziliko ali origano.