BIO testenine brez glutena – rdeča leča

Visoka vsebnost beljakovin
Sestavine: ekološka moka rdeče leče
Neto količina: 250 g
Poreklo osnovne sestavine: EU
Čas kuhanja: 2-3 min v slani vodi

Šifra: 00007

3.40  ali se naročite in prihranite 15%

Izberi naročnino:

Opis

Bio brezglutenste testenine iz 100% rdeče leče so bogat vir beljakovin. Rdeča leča spada med najbolj hranljiva in zdrava živila. Je odličen nadomestek mesa, zato je koristna pri vegetarijanski prehrani. Ker je rdeča leča stročnica, ne vsebuje glutena in je primerna za vse, ki so nanj občutljivi.

 Prednosti testenin iz rdeče leče:

  1. Visoka vsebnost beljakovin – odlična rastlinska alternativa mesu,

2–3× več beljakovin v primerjavi s testeninami iz bele moke.

  1. Vir vlaknin – podpira zdravo prebavo, poskrbi za dolgotrajen občutek sitosti in pomaga uravnavati krvni sladkor.
  2. Nizek glikemični indeks – počasi sprošča energijo in preprečuje velike skoke sladkorja v krvi.
  3. Brez glutena – primerna za ljudi s celiakijo ali preobčutljivostjo na gluten.
  4. Bogata s hranili – vsebuje železo, folno kislino, magnezij, kalij in cink, ki podpirajo kri, srce in živčni sistem.
  5. Nizka vsebnost maščob – lahka, a hranljiva hrana.
  6. Antioksidanti – pomagajo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
  7. Hitra priprava– le 2-3min kuhanja!
Energijska vrednost 1527 kJ/ 360 kcal
Maščobe
Od tega nasičene maščobe
1,4 g
0,3 g
Ogljikovi hidrati
Od tega sladkorji
57,0 g
1,0 g
Prehranske vlaknine 5,9 g
Beljakovine 26,9 g
Sol 0,00 g

Navodila za shranjevanje: Dobro zaprto hraniti v hladnem, suhem in temnem prostoru.